hadia cakes house

"Begin with Bismillah" HADIA CAKES HOUSE Taman Datuk Thamby Chik Karim, Batu Berendam Melaka Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan,whatsapp 017-606-2541.

Friday, 16 July 2021

Donut aku yang dulu & yang sekarang

#throwback.. tulisan ni tahun 2019. Baru nak letak kat sini.. 😅

Ummi nak share gambar Donut dan Bomboloni Ummi yang dulu dan yang sekarang.

Entah berapa kali Ummi buat Donut dan Bomboloni untuk dapat yang terbaik. Alhamdulillah, selama mencuba tak pernah lagi tepung Donut dan Bomboloni masuk dalam tong sampah. Walaupun pernah terlintas nak buang, tapi itu adalah amalan yang tak baik dan membazir.

Kadang Ummi buat Donut terlebih goreng, mengelembung, keras, rupa tak cantik dan macam-macam lagilah. Walaupun kejadiaanya tak cantik, Ummi akan buat hingga siap dan ambil gambar. Alhamdulillah, anak-anak dan suami menyokong dengan memakannya hingga habis.😅 Isi filling Bomboloni pun, comot. 😂

Bila kita selalu buat, kita akan tahu mana yang perlu diperbaiki untuk mendapatkan hasil Donut dan Bomboloni yang terbaik.

Jujur Ummi katakan, apa-apa yang Ummi tak tahu tentang bahan, Ummi akan google dan baca cara penggunaannya. Kadang nak tanya orang segan dan bukan semua orang sudi berkongsi ilmu.😁

Ummi Umair 🍩
HADIA CAKES HOUSE 
Suka buat Donut & Bomboloni | PJJ Donut | Bomboloni
Donut dan Bomboloni yang dulu 😂
Donut dan Bomboloni sekarang 😍 nak tengok lagi gambar donut sekarang, boleh tengok di Instagram (hadiacakeshouse), Page Facebook (HADIA CAKES HOUSE) dan blog ni. 😊 

No comments:

Post a Comment